Σκρέκας: Η ρήτρα μειώνεται από 1η Ιουλίου – Η μείωση στους λογαριασμούς θα φανεί από την 1η Αυγούστου

Οικονομια


Τριπλή παρέμβαση για τη μείωση του κόστους στο ηλεκτρικό ρεύμα υλοποιεί ήδη η κυβέρνηση. Η επιστροφή των αναδρομικών, η αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών και η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής αναμένεται να στηρίξουν τα νοικοκυριά.

Την τελευταία ημέρα του Ιουνίου η ρήτρα αναπροσαρμογής καταργείται και οι πάροχοι θα πρέπει να ανακοινώσουν τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Mιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ o κ. Σκρέκας εξήγησε ότι η μείωση στους λογαριασμούς θα φανεί από την 1η Αυγούστου.

«Η ρήτρα μειώνεται από 1ης Ιουλίου. Η απεικόνιση στους λογαριασμούς θα εμφανιστεί από 1η Αυγούστου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα οι καταναλωτές θα μπορούν με διαφάνεια να διαλέγουν πλέον τον πάροχο με τη φθηνότερη τιμή. Η αλλαγή προμηθευτή θα γίνεται πλέον αζημίως, χωρίς πέναλτι και ρήτρες, με οριζόντια νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου όπως είπε ο υπουργός να δοθεί η απόλυτη ευελιξία στα νοικοκυριά.

Ο υπουργός μίλησε ακόμη για το έμμεσο πλαφόν στη λιανική με το οποίο όπως είπε απορροφάται η αύξηση σε ποσοστό από 82% έως 100% για όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος και είτε πρόκειται για κύρια είτε για δευτερεύουσα κατοικία.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Σχετικό Άρθρο: Power και Fuel Pass – Οι προϋποθέσεις και οι προθεσμίες για τις αιτήσεις



Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr