Σκληρή στάση Μητσοτάκη στην Τουρκία – Σενάριο για πρόκληση Ερντογάν στην Κύπρο

Πολιτικη


Σαφές μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι όσο η Άγκυρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επιπλέον, παρουσίασε εκ νέου το δίπτυχο αντιμετώπισης της τουρκικής παραβατικότητας που περιλαμβάνει ισχυρή αποτροπή και ανοιχτό παράθυρο διαλόγου υπό τους όρους του Διεθνούς Δικαίου.

Την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν υπέδειξε ως υπαίτιους της διαρκούς έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας αφενός όλες τις παρανομίες της Άγκυρας από το 2019 έως και σήμερα, αποκαλύπτοντας αφετέρου τι διημείφθη στην τελευταία μεταξύ τους συνάντηση, τον Μάρτιο στην Πόλη.

Μιλώντας στον Σκάι 100,3 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων όσο εξακολουθεί να υπάρχει από την Τουρκία ανοιχτή αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας. Του είπα ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να δεχθώ υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, ούτε μπορώ να δεχθώ μια επιχειρηματολογία η οποία συνδέει την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τη δήθεν στρατικοποίησή τους».

  • Συνάντηση Μητσοτάκη με Αμερικανούς βουλευτές: Ικανοποίηση για τα μηνύματα καταδίκης του αναθεωρητισμού στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Λίγες ώρες μετά την παρέμβαση Αμερικανών βουλευτών εναντίον του πιθανού επανεξοπλισμού της Τουρκίας ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr