Σκληρές μάχες στο Σεβεροντονέτσκ — Φωτιά μετά από διαρροή πετρελαίου σε χημικό εργοστάσιο

Νεα


Σφοδρές μάχες μαίνονται στο Σεβεροντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, με τις δύο πλευρές να έχουν πιθανότατα μεγάλο αριθμό απωλειών. Ρωσικός βομβαρδισμός έπληξε το χημικό εργοστάσιο του Αζότ στο Σεβεροντονέτσκ, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά, μετά από διαρροή τόνων πετρελαίου, όπως δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης του Λουγκάνσκ Σέρχι Γκαϊντάι.

«Ο λαός της Ουκρανίας δείχνει απίστευτη δύναμη και αντοχή» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο, όπου συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Είμαι στο Κίεβο για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες για τις προσπάθειές μας να στηρίξουμε την ανοικοδόμηση της όμορφης χώρας σας» σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Όπως τόνισε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει ένα σαφές μήνυμα την επόμενη εβδομάδα σχετικά με ενδεχόμενη χορήγηση στην Ουκρανία του καθεστώτος του υποψήφιου μέλους στην ΕΕ.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι οι συνομιλίες που είχε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι «θα μας επιτρέψουν να ολοκληρώσουμε την αξιολόγησή μας μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας». Είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει δημοσίως χρονοδιάγραμμα.

«Όλη η Ευρώπη είναι στόχος για τη Ρωσία, και η Ουκρανία είναι μόλις το πρώτο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr