Σιρίν Αμπού Άκλεχ: Σκηνές χάους στην κηδεία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου

Νεα


Σκηνές χάους και ντροπής εκτυλίχθηκαν στην κηδεία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ισραηλινής στρατιωτικής επιδρομής στην πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη την Τετάρτη.

Η κηδεία της 51χρονης τελέστηκε σε εκκλησία της Ιερουσαλήμ, της πόλης στην οποία μεγάλωσε. Συγκρούσεις ξέσπασαν κατά την έξοδο του φερέτρου από το νοσοκομείο όταν η ισραηλινή αστυνομία διέλυσε το πλήθος που κρατούσε παλαιστινιακές σημαίες, ενώ ακολούθησαν και συλλήψεις.

Στη διάρκεια της τελετής στη Ραμάλα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι θεωρεί τις ισραηλινές αρχές «πλήρως υπεύθυνες» για τον θάνατο της Σιρίν, αρνούμενος μια κοινή έρευνα με το Ισραήλ.

Ο θάνατος της Σιρίν Αμπού Άκλεχ προκάλεσε κύμα θλίψης και οργής στα παλαιστινιακά εδάφη, στον αραβικό κόσμο, όπου πολίτες παρακολουθούσαν επί χρόνια τα ρεπορτάζ της, αλλά και στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το πορτρέτο της δημοσιογράφου, της έβδομης που σκοτώνεται στα παλαιστινιακά εδάφη από το 2018 σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα (RSF), κρατούσαν διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους στην Τουρκία, το Σουδάν και τον Λίβανο, ενώ προβλήθηκε και σε ένα κτίριο στη Ντόχα.

Πολλές αυθόρμητες διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη στα παλαιστινιακά εδάφη για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατό της. Στη Λωρίδα της Γάζας καλλιτέχνες έφτιαξαν το όνομά της με άμμο και ζωγράφισαν τοιχογραφία προς τιμή της, ενώ στο σημείο όπου…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr