Σημαντικό βήμα για την Ουκρανία: Ανακατέλαβε το Κουπιάνσκ και 30 κοινότητες στο Χάρκοβο

Νεα


Στην Ουκρανία σε μία επιχείρηση αστραπή, το Κίεβο ανακαταλαμβάνει από τους Ρώσους μεγάλες εκτάσεις στα ανατολικά της χώρας στην περιφέρεια του Χαρκόβου, ένα γεγονός που μπορεί να αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης υπέρ του Κιέβου, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι οι δυνάμεις του Κιέβου ανακατέλαβαν 30 κοινότητες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η Μόσχα στέλνει ενισχύσεις για να αντιμετωπιστεί ουκρανική αντεπίθεση.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν και πήραν τον έλεγχο 30 κοινοτήτων στην περιφέρεια του Χαρκόβου», που γειτονεύει με τη Ρωσία, είπε ο κ. Ζελένσκι κατά τη διάρκεια του βραδινού του τηλεοπτικού διαγγέλματος που μεταφορτώνεται σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. «Σταδιακά καταλαμβάνουμε κι άλλες», συνέχισε, «παντού ξαναφέρνουμε την ουκρανική σημαία και προστασία για τον λαό μας».

Παράλληλα, το Κίεβο ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν προωθηθεί σε βάθος «πολλών χιλιομέτρων» σε πολλές ζώνες του νότιου μετώπου, στα εδάφη που κατέλαβε ο ρωσικός στρατός στην αρχή του πολέμου, τον Φεβρουάριο. «Οι στρατιώτες μας προωθούνται στις γραμμές του μετώπου στον Νότο, σε πολλές ζώνες, σε βάθος από δύο έως και πολλές δεκάδες χιλιόμετρα» ανέφερε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης η εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης, Νατάλια Χουμενιούκ.

FB/Павло Кириленко – Φωτογραφία αρχείου

Λίγο νωρίτερα, Ουκρανοί αξιωματούχοι…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr