Σε ύφεση η φωτιά στην Φέριζα Σαρωνικού – Έχουν απομείνει ορισμένες μικροεστίες

Νεα


Yπό έλεγχο βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού λίγο μετά τις 10.50 το πρωί της Παρασκευής. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, λόγω των ανέμων που επικρατούν στην περιοχή. Η φωτιά ξέσπασε κοντά σε σπίτια, γι’ αυτό και στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Φέριζας αλλά και της περιοχής Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 92 πυροσβέστες, δύο ομάδες με πεζοπόρα τμήματα, 10 υδροφόρες, 22 οχήματα, 4 αεροσκάφη Air Tractors και 2 ελικόπτερα Erickson. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης το ΑΒ 214 των ΕΜΟΔΕ και ένα συντονιστικό ΒΚ117.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εισηγήθηκε στον Δήμο να γίνει προληπτική εκκένωση των περιοχών, καθώς η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Στις 11.30 στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για εκκένωση της περιοχής Φέριζας που καλούσε τους κατοίκους να κινηθούν προς Λαγονήσι. Παρόμοια εντολή προληπτικής εκκένωσης δόθηκε και για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Στην περιοχή επιχειρούν και πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Η φωτιά που βρίσκεται στα αρχικά στάδια…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr