Σε «τροχιά σύγκρουσης» για τον σταθμό Μετρό στα Εξάρχεια: Τι λένε στο Πρώτο ο Πρ. της Αττικό Μετρό και ο καθηγ. Ν. Μπελαβίλας (audio)

Νεα


Οι λόγοι για τους οποίους επελέγη η συγκεκριμένη θέση του σταθμού μετρό στα Εξάρχεια, έχουν εξαντληθεί σε καθαρά τεχνική και τεχνοκρατική βάση ξεκαθάρισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο Νίκος Ταχιάος, πρόεδρος της Αττικό Μετρό, εν μέσω κοινωνικών τοπικά αντιδράσεων και πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει για το ζήτημα.

Παρότι, υπάρχουν συνδυαστικά, κάποια στοιχεία που δεν είναι αυστηρά τεχνικά και συνηγορούν στην επιλογή του συγκεκριμένου σημείου, ο κ. Ταχιάος κατηγορηματικά δήλωσε ότι σε καμιά περίπτωση «δεν είναι αυτά που υπαινίσσονται όσοι αντιδρούν στον σταθμό».

«Ο σταθμός Εξαρχείων έχει μελετηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αυτή η κουβέντα ξεκίνησε στις αρχές του 2000 και το έργο δημοπρατήθηκε με την παρούσα μορφή, την γραμμή 4, δηλαδή με οριοθετημένο σταθμό στην πλατεία Εξαρχείων από την προηγούμενη διοίκηση της Αττικό Μέτρο και την προηγούμενη κυβέρνηση. Κατά συνέπεια είναι ένα έργο που τρέχει διαχρονικά, στο οποίο δεν υπάρχουν σκοπιμότητες και ο βασικός του σκοπός είναι να πάει σε πυκνοδομημένες περιοχές της Αθήνας και να μπορέσει να διασφαλίσει την έλευση του ΜΕΤΡΟ  και την μεταξύ τους συγκοινωνία» τόνισε ο κ. Ταχιάος, σημειώνοντας ότι μελλοντικά η συγκεκριμένη γραμμή θα φτάνει μέχρι την Κηφισιά.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων, ο κ. Ταχιάος αναγνωρίζει ότι είναι αναμενόμενες, όπως…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr