Σε εξέλιξη οι έρευνες για τους αγνοούμενους στη Χαλκιδική – Ποιες είναι οι εξελίξεις

Νεα


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανδρών ηλικίας 29 και 30 ετών από τη Βόρεια Μακεδονία, που αγνοούνται από το απόγευμα του Σαββάτου στο Ποσείδι Χαλκιδικής, όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά κύματα. Με το πρώτο φως της ημέρας στις έρευνες συμμετέχουν εκτός από σκάφη του Λιμενικού, μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, εθελοντές διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, όπως είπε στην ΕΡΤ ο Νίκος Κοκκάλας, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος. Oι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε στίγμα που έδωσε το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, 14 μίλια ανοιχτά του λιμανιού της Νέας Σκιώνης.

Στην περιοχή όλη τη νύχτα έπνεαν ισχυροί άνεμοι και το έργο των διασωστικών ομάδων όσο περνάει η ώρα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο.

Ο κ. Κοκκάλας ανέφερε ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αρχών με χερσαία και πλωτά μέσα και άμεσα εντοπίστηκε ο 25χρονος αλλοδαπός. Μάλιστα, όπως είπε, ήταν δύσκολη η επιχείρηση διάσωσής του καθώς τον σκεπαζαν ήδη τα κύματα ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6 μποφόρ. Επίσης, σημείωσε ότι η θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι έχει πολύ έντονα ρεύματα και παρασύρουν συχνά κολυμβητές, πόσο μάλλον όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες όπως κατά τη χθεσινή μέρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι τρεις φίλοι επισκέφτηκαν την Χαλκιδική για την διακοπές τους και αποφάσισαν να βουτήξουν στη θάλασσα στο πλαίσιο του εορτασμού των γενεθλίων ενός μέλους της παρέας. Οι νεαροί, οι οποίοι είχαν…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr