Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Λέσβο — Κάηκαν σπίτια οι φλόγες έφτασαν στην παραλία – Μάχη να μην φτάσει στη Βρίσα

Τα Νεα της Περιφερειας


Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί πάνω από τον οικισμό Βατερά, σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα, ενώ η φωτιά κινείται απειλητικά προς τα πρώτα σπίτια στον προαναφερόμενο οικισμό, αλλά και προς το χωριό Βρίσα έχοντας ένα μέτωπο που φτάνει τα 25 χιλιόμετρα.

Μεγάλη η μάχη των επίγειων δυνάμεων που θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα, καθώς τα εναέρια μέσα με τον ερχομό της νύχτας σταμάτησαν τις ρίψεις νερού. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχουν καεί ήδη δύο σπίτια, ενώ έχει υποστεί μεγάλες ζημιές το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο ομώνυμο βουνό.

Αυτή την ώρα επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με σημαντική τη συνδρομή αστυνομίας και στρατού. Ο Δήμος κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια για τους ανθρώπους που κάηκε το σπίτι τους και θα πρέπει να φιλοξενηθούν.

Ειδικότερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, δύο υδροφόρες, τρία λεωφορεία, ένας προωθητές γαιών και ένα βυτιοφόρο καυσίμου. Επίσης, η κανονιοφόρος «Κάσος» πρόκειται να καταπλεύσει στην περιοχή για πιθανή συνδρομή.

Ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο, ενώ αυτή την ώρα δίνονται οι πρώτες βοήθειες σε έναν ακόμα πυροσβέστη που αντιμετώπισε προβλήματα στην αναπνοή.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο πρόεδρος Βρίσας Βατερών, Αποστόλης Αποστολής «η εστία της φωτιάς είναι μεταξύ Βατερών και Σταυρού και καίει πυκνόφυτη δασική περιοχή». Σύμφωνα με τη ρεπόρτερ…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr