Σερβία: Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα — Οι ηγέτες των Δ. Βαλκανίων θα συνεργαστούν για την ενεργειακή κρίση

Οικονομια


Τις δυνατότητες συνεργασίας στο τομέα της ενέργειας και της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών εξέτασαν οι ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε διάσκεψη που διοργάνωσε στο Βελιγράδι η κυβέρνηση της Νορβηγίας.

Στην διάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο πρωθυπουργοί, της Αλβανίας Έντι Ράμα, της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμίταρ Κοβάτσεβσκι, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Ζόραν Τεγκέλτια, του Μαυροβουνίου Ντρίταν Αμπάζοβιτς όπως επίσης και ο απεσταλμένος του πρωθυπουργού της Νορβηγίας Αντρέας Έρικσον.

Στην συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξει πιο στενή συνεργασία των χωρών της περιοχής για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση ενώ εκφράστηκε και η αποφασιστικότητα να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις για να διευκολυνθούν οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που εκδηλώθηκε μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων επισήμαναν την ανάγκη να υλοποιηθούν κοινά προγράμματα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ενώ δόθηκε έμφαση και στην διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου ώστε σταδιακά να υπάρξει πλήρης απεξάρτηση από την Ρωσία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην Ελλάδα ως ενεργειακό κόμβο.

Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς αναφέρθηκε στον αγωγό που…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr