Σερβία: Αστυνομικό μπλόκο σε πορεία υπερηφάνειας των ΛΟΑΤΚΙ στο Βελιγράδι

Νεα


Η αστυνομία της πόλης του Βελιγραδίου απαγόρευσε για λόγους δημόσιας ασφάλειας την πραγματοποίηση της πορείας υπερηφάνειας που ήταν προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο ως κορύφωση των εκδηλώσεων του EuroPride 2022, που διοργανώνουν οι ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες της Ευρώπης.

Η απάντηση των διοργανωτών είναι ότι η πορεία θα πραγματοποιηθεί κανονικά παρά τις απαγορεύσεις και τις απειλές. Η αστυνομία απαγόρευσε επίσης και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματίσει για το Σάββατο ομάδες και οργανώσεις που εναντιώνονται στην δράση των ΛΟΑΤΚΙ κοινοτήτων.

Η εβδομάδα του EuroPride ξεκίνησε χθες με την έπαρση της σημαίας των ΛΟΑΤΚΙ έξω από το κυβερνητικό κτίριο στο Βελιγράδι. Σε καθημερινή βάση έχουν προγραμματιστεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και διαλέξεις με την συμμετοχή ακτιβιστών από ολόκληρη την Ευρώπη ενώ η πορεία υπερηφάνειας το Σάββατο θα αποτελέσει την κορύφωση του EuroPride. Οι αντιδράσεις στην Σερβία για τις δραστηριότητες αυτές είναι έντονες και για την ώρα εκδηλώνονται με ειρηνικό τρόπο. Συντηρητικές ομάδες πολιτικών, ακροδεξιές οργανώσεις αλλά και η Εκκλησία της Σερβίας πρωτοστατούν στην εκδήλωση των αντιδράσεων.

Προχθές πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία όπου χιλιάδες πολίτες μεταξύ των οποίων και πολλοί ιερείς κρατώντας θρησκευτικά λάβαρα, εικόνες και σταυρούς διαδήλωσαν την αντίθεση τους στο EuroPride και την στήριξη τους στον θεσμό της οικογένειας. Η πορεία που ξεκίνησε από την έδρα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr