ΣΔΟΕ: Νέα «κρούσματα» πλαστών και εικονικών τιμολογίων – Δεκάδες εκατ. ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο

Οικονομια


«Λερναία Ύδρα» έχει καταστεί η χρήση πλαστών και εικονικών τιμολογίων από ανύπαρκτες ουσιαστικά εταιρείες- σφραγίδες, από τη δράση των οποίων ζημιώνεται το Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Τα τελευταία «κρούσματα» αφορούν επιχειρήσεις εισαγωγής – εμπορίας σιτηρών, καλαμποκιού και ζωοτροφών, στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στις περιπτώσεις αυτές ερευνάται νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, με χρήση εικονικών τιμολογίων, η υποτιμολόγηση στις πωλήσεις και η απάτη Φ.Π.Α. από φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμπλέκονται.

Από τον αρχικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιχείρηση με αντικείμενο χονδρικό εμπόριο δημητριακών, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν ήταν σε λειτουργία, από μαρτυρίες δε περιοίκων δεν έχει παρατηρηθεί η ύπαρξη δραστηριότητας τους τελευταίους μήνες, ενώ ο διαχειριστής της επιχείρησης, που αναζητήθηκε στην διεύθυνση κατοικίας του, τυγχάνει άγνωστος.

Με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας και με την παρουσία Δικαστικού λειτουργού, διενεργήθηκε έλεγχος στην έδρα της επιχείρησης, όπου κατασχέθηκε πλήθος φορολογικών στοιχείων και λοιπών σημειώσεων. Τα κατασχεμένα στοιχεία της επιχείρησης επεξεργάσθηκαν και διαπιστώθηκε μη απόδοση Φ.Π.Α. τουλάχιστον 1.280.000 ευρώ για τα έτη 2020, 2021 και 2022, ενώ συνεχίζεται η έρευνα στους προμηθευτές και πελάτες της ελεγχόμενης για την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr