Σαφής απάντηση της Αθήνας στο ανθελληνικό κρεσέντο Ερντογάν

Πολιτικη


Σαφές μήνυμα στην Τουρκία, ότι κανένας ελιγμός της στο μεταναστευτικό δεν πρόκειται να αλλάξει τη στάση της Ελλάδας, έστειλε ο πρωθυπουργός. Την ίδια ώρα, η Αθήνα συνεχίζει να διεθνοποιεί τις προκλήσεις, που εκδηλώνονται καθημερινά και σε ρητορικό επίπεδο, καθώς η Άγκυρα εξακολουθεί με αμείωτη ένταση να εξαπολύει «βολές» κατά της Ελλάδας, αυτή τη φορά και κατά της Δύσης.

Υιοθετώντας ακραία ρητορική ο Ταγίπ Ερντογαν κατηγορεί την Ελλάδα για εχθρική ενέργεια, επαναφέροντας τις ψευδείς ειδήσεις περί εγκλωβισμού τουρκικών αεροσκαφών από το σύστημα αεράμυνας των S-300.

Όπως ισχυρίστηκε σε ομιλία του στο προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας, «κλειδώνοντας» τα τουρκικά αεροσκάφη με το σύστημα S-300 η Ελλάδα προέβη σε πρόκληση όχι εναντίον της Τουρκίας, αλλά εναντίον του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του. Είπε μάλιστα ότι περιμένει και την αντίδραση των ΗΠΑ σχετικά με αυτό το περιστατικό. Αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό της Τουρκίας από τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 που έχουν προσφερθεί στην Ελλάδα λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει κι ότι η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να παράγει μόνη της οποιοδήποτε αμυντικό προϊόν της αρνούνται οι άλλοι. Ακόμα υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν είναι ισάξια της Τουρκίας ούτε σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο αλλά ούτε και ισότιμος συνομιλητής της Άγκυρας.

Στο μικροσκόπιο της Αθήνας βρίσκονται καθημερινά η επιθετικότητα της Άγκυρας και οι επιχειρήσεις εργαλειοποίησης του…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr