Σαμοθράκη: Φοιτητές οι καταληψίες στο εκκλησάκι των Θέρμων (ηχητικό)

Τα Νεα της Περιφερειας


Μια ομάδα φοιτητών όπως διαπιστώθηκε ήταν αυτοί που χρησιμοποίησαν το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στα Θέρμα Σαμοθράκης και το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της Τοπικής Εκκλησίας Αλεξανδρουπόλεως.

Μετά τη δημοσιοποίηση των σχετικών φωτογραφιών και της ανακοίνωσης εκπρόσωπος των φοιτητών επικοινώνησε με την ΕΡΤ Ορεστιάδας θέλοντας να εξηγήσει το λόγο που τα παιδιά μπήκαν την 26η  Αυγούστου στο ναό, εκφράζοντάς παράλληλα την δυσαρέσκεια  τους για τους χαρακτηρισμούς που τους αποδόθηκαν.

Ο Σάκος Γεώργιος φοιτητής Πολυτεχνείου μας είπε ότι αυτός και η παρέα του κατασκηνωτές όλοι του δημοσίου κάμπινγκ της Σαμοθράκης,  αφού εκείνη τη μέρα πραγματοποίησαν την έξοδο και τις αγορές τους στο νησί κατά την επιστροφή,  τους έπιασε μπουρίνι.

Όπως μας ανέφερε ήταν δύσκολο να παραμείνουν σε μαγαζί των Θέρμων αφού το υπόστεγο δεν άντεχε να τους προστατέψει .

Έτσι αναζήτησαν άλλο καταφύγιο κα το ανοιχτό εκκλησάκι ήταν πρόσφορο μέρος.

Οπότε γύρω στις 8 το βραδύ που έπιασε η μπόρα μπήκαν μέσα και έκατσαν μέχρι τα μεσάνυχτα όπου θα έπαιρναν το τελευταίο λεωφορείο της επιστροφής.

Οι περισσότεροι είχαν φύγει, ενώ κανείς τους δεν άγγιξε το παραμικρό.

Κάποιοι έμειναν τη νύχτα αλλά όπως διαπιστώθηκε δεν συνέβη κάτι στο εκκλησάκι.

Ο ίδιος φρόντισε να εξηγήσει στους υπευθύνους της Μητρόπολης τους σκοπούς τους οι οποίοι και έγιναν αποδεκτοί απλά το σχόλιο αφορούσε όλα εκείνα τα περιστατικά όπως είπαν που τα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr