Σήμερα οι ανακοινώσεις για το πρόγραμμα φθηνής στέγασης για νέους

Οικονομια


Σήμερα, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 10:30, αναμένονται οι ανακοινώσεις που θα εξειδικεύουν το πρόγραμμα στέγασης κυρίως των νέων, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, και το οποίο ο πρωθυπουργός εξήγγειλε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα αφορά περισσότερους από 100.000 ωφελούμενους και οι δράσεις ξεκινούν από τον άλλο μήνα ενώ εκείνες που προϋποθέτουν νέες κατασκευές θα αναπτύσσονται σταδιακά.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και τον διοικητή της Δ.ΥΠ.Α (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης), Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Τις ανακοινώσεις θα μεταδώσει απευθείας το ertnews.gr.

«O Πρωθυπουργός σωστά επένδυσε στο πρόγραμμα στέγασης που σήμερα αντιμετωπίζουν πολλοί νέοι άνθρωποι και νέα ζευγάρια»» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, επισημαίνοντας ότι με το πρόγραμμα στέγασης δίνεται η δυνατότητα σε περίπου 100.000 δικαιούχους πιο εύκολα πρόσβαση σε στεγαστικά δάνεια.

Σύμφωνα με την κ. Σδούκου το πρόγραμμα συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ αφορά ένα σύνολο μέτρων κοινωνικής πολιτικής για νέους έως 39 ετών που θα αποκτήσουν πιο εύκολη πρόσβαση σε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr