Σέρρες: Η Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε το νέο μουσείο σύγχρονης τέχνης, πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Τα Νεα της Περιφερειας


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 14 Μαΐου στις Σέρρες τα εγκαίνια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης».

Το νέο μουσείο σύγχρονης τέχνης, πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» εγκαινίασε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κώστα Καραμανλή, της γενικής γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένης Δουνδουλάκη, βουλευτών, της κόρης του Κωνσταντίου Ξενάκη, Λουκίας,  τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

«Εγκαινιάζουμε ένα κέντρο σύγχρονου πολιτισμού αντάξιο του καλλιτέχνη και της πλούσιας ιστορίας των Σερρών. Η γενναιοδωρία του Κωνσταντίνου Ξενάκη εκφράζεται εδώ στις Σέρρες με τη δωρεά του ιδίου 171 έργων του. Ο Ξενάκης ήταν ένας πραγματικός κοσμοπολίτης που αντιλαμβάνονταν τη μεγάλη επίδραση που έχει η τέχνη σε ένα τόπο. Ως καλλιτέχνης, δημιούργησε τη δική του εικαστική γλώσσα παίρνοντας έμπνευση από καθημερινές εικόνες και αντικείμενα» είπε η κ. Μενδώνη υπογραμμίζοντας ότι το μουσείο αποτελεί ένα τεράστιο δώρο που κληροδοτήθηκε στην πόλη και μπορεί να γίνει από μόνο αυτοπροορισμός, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο εικαστικό χώρο απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον.

Η Υπουργός Πολιτισμού ευχαρίστησε θερμά τον δήμο Σερρών για την πρόσκληση, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην εξαιρετική μουσειολογική μελέτη των καθηγητών του Α.Π.Θ. Ματούλας Σκαλτσά και Πάνου Τζώνου, που ανέδειξαν το έργο του…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr