Σέρρες: Εκδήλωση για τη Μικρασιατική καταστροφή

Τα Νεα της Περιφερειας


Με μια πολυδιάστατη εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου στις 19:00 στο  Δημοτικό θέατρο Αστέρια και με θέμα «Από τα 200+1 χρόνια Εθνικής παλιγγενεσίας στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή – Τι κάναμε λάθος;» η Αδελφότητα Μικρασιατών Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»  και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών, σε συνεργασία και υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών, τιμούνε την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων και τη θλιβερή επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή.

Εισηγητής στο κεντρικό θέμα της εκδήλωσης θα είναι ο Αντιστράτηγος Ε.Α. και πρώην Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Ηλίας Λεοντάρης ενώ ομιλία με θέμα «Θράκη. Συμμετοχή του Ελληνισμού της καθ ημάς Ανατολής στην επανάσταση του 1821 και μικρασιατική καταστροφή» θα πραγματοποιήσει ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων και μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών Ελευθέριος Χατζόπουλος.

Στον χώρο του φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου Σερρών «Αστέρια» παράλληλα με την έκθεση ντοκουμέντων από την Μικρασιατική εκστρατεία από το αρχείο του Βασίλη Τζανακάρη, θα λειτουργήσει και έκθεση μινιατούρας του συλλέκτη Αθανασίου Ζηβώνη που παρουσιάζει την εξέλιξη του Ελληνικού Στρατού από την Επανάσταση του 1821  έως και σήμερα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 Πηγή: ertnews.gr