Σάμος: Κυκλοφόρησε η πρωτοποριακή έκδοση για την Πυθαγόρειο διατροφή

Τα Νεα της Περιφερειας


Μία πρωτοποριακή έκδοση για την «ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Από την αρχαιότητα, στη σύγχρονη vegan τάση» που συνδέει την αρχαιότητα με το σήμερα και το αύριο της Σάμου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «TerraSamia» με την υπογραφή της δημοσιογράφου και συγγραφέα Μαργαρίτας Ικαρίου.

Η κ. Ικαρίου επιχειρεί μέσα από την έκδοση της οποίας έχει κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα , να γεφυρώσει τη φιλοσοφική και πολιτιστική αξία της «Πυθαγορείου διατροφής» με την ανάδειξη των αγροτοδιατροφικών προϊόντων της Σάμου και τη νέα, παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή.

Στο βιβλίο βρίσκονται απαντήσεις για το πόσο επηρέασε η «Πυθαγόρειος διατροφή» τις σύγχρονες τάσεις vegan, vegetarianκαι υγιεινιστών; Πως οι διατροφικοί κανόνες που πρώτος θέσπισε ο Πυθαγόρας, συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών καθώς και την υγεία και ευρωστία του σύγχρονου ανθρώπου; Πως και με ποιούς τρόπους μπορεί ο τόπος μας σήμερα να αξιοποιήσει την «Πυθαγόρειο διατροφή» ώστε να αναδείξει τον πρωτογενή της τομέα και τα τοπικά προϊόντα αγροτοδιατροφής και να τοποθετηθεί στον παγκόσμιο οινογαστρονομικό χάρτη ως veganfriendly προορισμός;

Στην καινοτόμα αυτή έκδοση περιέχονται 24 πρωτότυπες σύγχρονες vegan συνταγές του ex. chef Ευάγγελου Μπιλιμπά βασισμένες στις αρχές της «Πυθαγορείου διατροφής» και μεέμφαση στην ποιοτική τοπική αγροτική παραγωγή.

Περιλαμβάνονται ακόμη διατροφολογικές αναλύσεις του M.Med.Sc. κλινικού διαιτολόγου-διατροφολόγου Παναγιώτη Βαραγιάννησε κάθε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr