Σάμος: Ενώνουν τις φωνές τους για να δοθεί άσυλο στον Σισσέ

Τα Νεα της Περιφερειας


Μαζικό κάλεσμα απευθύνουν το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ και οι γυναικείοι σύλλογοι μέλη της ΟΓΕ για στήριξη του πρόσφυγα μαθητή Βαφίνγκ Σισσέ στο δίκαιο αίτημά του για απόδοση ασύλου.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Πυθαγόρα στις 6:30 το απόγευμα της Πέμπτης 23 Ιουνίου.

Να σημειώσουμε ότι ο Σισσέ έφτασε στην Σάμο το 2019 ως ασυνόδευτος ανήλικος.

Τον Ιανουάριο του 2020 και για όσο διάστημα διέμενε στη Safe Area του ΚΥΤ Σάμου ξεκίνησε μαθήματα ελληνικών. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησε να φοιτά στην Α΄ τάξη του «Πυθαγόρειου» Γενικού Λυκείου Σάμου και φέτος στη Β΄ τάξη σημειώνοντας τεράστια πρόοδο. Ασχολείται με τον αθλητισμό συμμετέχοντας στην τοπική ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου Σάμου, δραστηριότητα για την οποία έχει βραβευτεί από κοινού με τους συναθλητές του. Συμμετέχει ενεργά και δημιουργικά στην κοινωνική ζωή, συμμαθητές, εκπαιδευτικοί και φίλοι τον στηρίζουν και τον αγαπούν. Στις 04/03/2021 εκδόθηκε η απόφαση του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Σάμου, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα του για άσυλο-διεθνή προστασία. Άσκησε προσφυγή κατά της απόφασης, η οποία απορρίφθηκε και η απόρριψη του κοινοποιήθηκε πριν μία εβδομάδα.

Άμεσα υπήρξε από την σχολική κοινότητα η γνωστοποίηση του θέματος και σύλλογοι και φορείς αποφάσισαν να στηρίξουν τον Σισσέ και όλους τους πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα .

«Η περίπτωση του Σισσέ, όπως και του…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr