Σάμος: Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν στην ΕΡΤ για το ελικόπτερο που συνετρίβη

Τα Νεα της Περιφερειας


Συναγερμός σήμανε στη Σάμο, μετά την είδηση της πτώσης ελικοπτέρου που επιχειρούσε για την κατάσβεση πυρκαγιάς.

Το ελικόπτερο που έπεσε στην παραλία «Πλάκα» της Σάμου, ήταν ένα ελικόπτερο Mi 8, που λάμβανε μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Σάμο στην περιοχή του Αγίου Μηνά, βόρεια του Παλαιοχωρίου.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από τη Σάμο στις 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε τετραμελές πλήρωμα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν διασωθεί από το Λιμενικό δύο από τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο. Στο ελικόπτερο που ήταν μισθωμένο από την Ουκρανία επέβαιναν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί κι ένας Έλληνας μεταφραστής. Κατά πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες το ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα από χαμηλό ύψος.

Ειδικότερα, στον ανταποκριτή της ΕΡΤ Χάρη Ζαβουδάκη, μίλησαν 2 αυτόπτες μάρτυρες για το συμβάν που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατά τον πρώτο μάρτυρα, ο οποίος όπως αναφέρει βοηθούσε στην κατάσβεση της φωτιάς  σε έναν λόφο στην τοποθεσία Κέδρος, κοντά στο σημείο που συνετρίβη το ελικόπτερο, άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει την πηγή του ήχου.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο το ελικόπτερο κατέπεσε, αποδίδοντάς το στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Δήλωσε επίσης, ότι το ελικόπτερο βυθίστηκε πάρα πολύ γρήγορα.

ertnews.gr