Ρ. Σβίγκου στο Πρώτο: Να πάμε σε εκλογές με την δέουσα θεσμική σοβαρότητα και υπευθυνότητα- Ας βρει το θάρρος ο κ. Μητσοτάκης να τις προκηρύξει (audio)

Πολιτικη


«Είναι πλήρως ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και έχουν μια προεκλογική χροιά γιατί τελειώνουνε τον Σεπτέμβριο» τόνισε η νέα Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Σε Ρυθμούς Επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη.

«Εμείς από το φθινόπωρο προειδοποιούσαμε την κυβέρνηση για τις υπέρογκες αυξήσεις που έρχονται στο ηλεκτρικό ρεύμα, οι οποίες συμπαρέσυραν στην συνέχεια και όλες τις τιμές των αγαθών. Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια και στην ακρίβεια και στον πληθωρισμό και στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και αυτό δεν έχει να κάνει με τις διεθνείς συνθήκες, αλλά με ενδογενείς παράγοντες και το πώς η κυβέρνηση από την αρχή αντιμετώπισε αυτή την κρίση. Γι’ αυτό και πολύ πριν τον πόλεμο η Ελλάδα έσπαγε κάθε ρεκόρ πληθωρισμού δεκαετιών για την χώρα μας και είναι πρώτη στην αύξηση των τιμών πανευρωπαϊκά. Η κυβέρνηση τότε αντιμετώπιζε με ειρωνεία τις προτάσεις μας και έλεγε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο ρεύμα, ότι δεν χρειάζονται τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αγνόησε πλήρως τις προτάσεις της Κομισιόν, την εργαλειοθήκη, δεν έδωσε τις μάχες που θα έπρεπε σε επίπεδο Ε.Ε., γιατί γνωρίζουμε τις εξαιρέσεις που πέτυχε η Ισπανία, η Πορτογαλία καθώς και τα μέτρα που πήραν άλλες χώρες και τώρα έρχεται με μέτρα παντελώς ανεπαρκή να κοροϊδέψει τους πολίτες. Όσα μέτρα έχει εξαγγείλει δεν αντιμετωπίζουν ούτε κατ’ ελάχιστον τα σοβαρά…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr