Ρόδος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα

Τα Νεα της Περιφερειας


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στην πλατεία δημαρχείου Ρόδου οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων που διεκδικούν από την κυβέρνηση σταθερή και μόνιμη εργασία.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του νεοσύστατου σωματείου εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα Βούλα Οικονομίδου, στα σχολεία της Ρόδου απασχολούνται 189 καθαρίστριες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μόλις 17 αορίστου χρόνου. «Ουσιαστικά καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων. Κάνουμε μια δουλειά πάρα πολύ δύσκολη, που έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη τα τελευταία χρόνια με την πανδημία» δήλωσε η κ. Οικονομίδου.
«Είναι ένας κλάδος σκληρά εργαζομένων. Οι γυναίκες αυτές κράτησαν τα σχολεία ανοιχτά τα 2 χρόνια της πανδημίας» δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος, ο οποίος μαζί με τον γ.γ. Γιώργο Φραντζολάκη πήρε μέρος στην συγκέντρωση των καθαριστριών που απεργούν σήμερα και αύριο, στηρίζοντας τον αγώνα τους.
Υπέρ του αιτήματος τους για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου τάχθηκε ξεκάθαρα και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στράτος Καρίκης, με τον οποίο συναντήθηκαν, ζητώντας του να στηρίξει τα αιτήματα τους στην κυβέρνηση.
«Οι ανάγκες των σχολείων είναι πολύ μεγάλες. Στηρίζουμε το αίτημα τους να γίνουν οι συμβάσεις τους αορίστου χρόνου και ζητάμε να γίνουν και πρόσθετες συμβάσεις» είπε ο Στράτος Καρίκης απευθύνοντας τους «ένα μεγάλο ευχαριστώ για το τέλειο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr