Ρόδος: Αυξήσεις θα πάρουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι- Υπεγράφη η νέα σύμβαση εργασίας

Τα Νεα της Περιφερειας


Κατά 9% θα αυξηθούν από την 1η Σεπτεμβρίου οι βασικοί μισθοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Ρόδο, σε εφαρμογή της νέας τοπικής σύμβασης εργασίας, που υπέγραψαν τα ξημερώματα οι διοικήσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο: «Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις του Σωματείου μας και του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (ΕΚΡ) με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, αλλά και την σημαντική συμβολή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ρόδου κ. Καμπουράκη, ο οποίος παρευρέθη και στην υπογραφή της νέας μας Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας(ΤΚΣΣΕ), καταφέραμε για ακόμα μια φορά να υπογράψουμε μια μοναδική σύμβαση, πρότυπο, σε όλη την Ελλάδα.
Ο λευκός καπνός βγήκε σήμερα στις 05:30 το ξημέρωμα δίνοντας στους εργαζόμενους συνολική αύξηση 13% στην τριετή διάρκεια της και άμεση αύξηση των βασικών μισθών από 1 η Σεπτέμβριου 2022 σε ποσοστό 9%.
Μετά την ειδικότητα του ναυαγοσώστη που εντάχθηκε, αποκλειστικά και για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο, στις ειδικότητες των ξενοδοχοϋπαλλήλων με την ΤΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου 2020-2022,στην νέα μας ΤΚΣΣΕ 2022-2025 προστέθηκαν επιπλέον οι ειδικότητες, Hostess A’ & B’ και οι Νοσηλευτές ξενοδοχείων.
Στο ανθυγιεινό επίδομα συν των άλλων προστέθηκαν και οι Λαντζιέρηδες ενώ για πρώτη φορά αναφέρονται αναλυτικά τα επιδόματα, Οικογενειακών Βαρών-Γάμου και Τουριστικής Εκπαίδευσης. Αναλυτικά,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr