Ρωσικές κυρώσεις σε 49 δημοσιογράφους, πολιτικούς και στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας

Νεα


Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλλει κυρώσεις σε δεκάδες Βρετανούς δημοσιογράφους και στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας, απαγορεύοντάς τους την είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, οι κυρώσεις αυτές είναι μια «απάντηση» στις κυρώσεις και τις πιέσεις της Δύσης στα ρωσικά, κρατικά μέσα ενημέρωσης και αφορούν 49 Βρετανούς πολίτες, εκ των οποίων οι 29 είναι δημοσιογράφοι ή στελέχη βρετανικών ειδησεογραφικών οργανισμών.

Μεταξύ των δημοσιογράφων είναι και πολλοί που εργάζονται για το BBC, τις εφημερίδες The Guardian, Daily Telegraph, Independent και Times και το τηλεοπτικό κανάλι Sky News. «Δεν τους επιτρέπεται πλέον η είσοδος στη Ρωσική Ομοσπονδία» ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ, κατηγορώντας τους ότι «διαδίδουν ψευδείς και μονόπλευρες πληροφορίες» για τη Ρωσία και «τα γεγονότα στην Ουκρανία και το Ντονμπάς».

Ποιους περιλαμβάνει ο κατάλογος

Ο κατάλογος περιλαμβάνει γνωστούς δημοσιογράφους, παρουσιαστές, συντάκτες και αρχισυντάκτες εφημερίδων. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν τα ονόματα του Πολ Άνταμς και του Νικ Ρόμπινσον, γνωστών δημοσιογράφων του BBC, της αρχισυντάκτριας της Guardian Κάθριν Βάινερ, του δημοσιογράφου της ίδιας εφημερίδας Σον Γουόκερ, του χρονικογράφου των Financial Times Γκίντεον Ράτσμαν και της Σόφι Ριτζ, που παρουσιάζει την κεντρική πολιτική εκπομπή του Sky News.

«Με τις προκατειλημμένες εκτιμήσεις τους συμβάλλουν επίσης στην υποδαύλιση της ρωσοφοβίας στη βρετανική κοινωνία», υποστηρίζει…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr