Ρωσία: Eπιστράτευση εν μέσω πυρηνικών απειλών — Σκληρή η απάντηση Μπάιντεν

Νεα


Την πρώτη επιστράτευση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ανακοίνωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, ισχυριζόμενος ότι η Ουάσιγκτον πιέζει το Κίεβο να μεταφέρει τις εχθροπραξίες στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και απείλησε με πυρηνικά αντίποινα.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της Δύσης για την προσπάθεια αλλαγής συνόρων που επιχειρεί ο Ρώσος πρόεδρος, ενώ ο Ζοζέπ Μπορέλ συγκαλεί έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών μετά τις νεότερες εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, με μια πύρινη ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη, ο Τζο Μπάιντεν απέρριψε τις απειλές του για πυρηνικό πόλεμο και κάλεσε σε συστράτευση τη διεθνή κοινότητα απέναντι στην “επικίνδυνη” Ρωσία. “Ένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εισέβαλε στη γειτονική της χώρα, αποπειράθηκε να σβήσει από το χάρτη ένα κυρίαρχο έθνος. Η Ρωσία παραβίασε αναίσχυντα τις βασικές αρχές της Χάρτας του ΟΗΕ” τόνισε ο Τζο Μπάιντεν.

Αναλαμβάνοντας ενώπιον δεκάδων ηγετών το ρόλο του ηγέτη του ελεύθερου κόσμου και παρουσιάζοντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως διεθνή παρία, ο Μπάιντεν κατάφερε να συσπειρώσει γύρω του δεκάδες ηγέτες, που δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τον Κίεβο.

«Ο Πούτιν δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη, αλλά για την κλιμάκωση του πολέμου του» τόνισε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο.  Η επιστράτευση θα κλιμακώσει τη σύγκρουση και η απειλή του να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αποτελεί μια «επικίνδυνη και απερίσκεπτη…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr