Ρωσία: Ο Β. Πούτιν επανέλαβε ότι επιταχύνεται η κατάληψη ολόκληρης της αν. Ουκρανίας

Νεα


Σε έκθεση όπλων κοντά στη Μόσχα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επαναβεβαίωσε χθες Δευτέρα 16/8, ότι σκοπός του είναι, ο ρωσικός στρατός να καταλάβει εξ ολοκλήρου το Ντονμπάς.

Διαβεβαίωσε τους προσκεκλημένους ότι επιτυγχάνονται οι στόχοι που ορίστηκαν στις “Λαϊκές Δημοκρατίες της ανατολικής Ουκρανίας έξι μήνες μετά την αποκαλούμενη απο τη Μόσχα “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”.

Στην έκθεση επιδείχθηκαν διάφορα ρωσικά όπλα, ιδίως άρματα μάχης και πύραυλοι. Ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε το έργο της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας, διαβεβαιώνοντας πως εξοπλίζει τον στρατό της χώρας του με «σύγχρονα όπλα που σήμερα χρησιμοποιούνται για τη νίκη».

Απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους από περίπου 70 χώρες, σύμφωνα με τους οργανωτές της έκθεσης, τόνισε ακόμη πως η Ρωσία έχει εταίρους σε αρκετές ηπείρους που δείχνουν θάρρος και δεν υποκύπτουν στις ΗΠΑ.

Από τη δική της πλευρά, η ρωσική εταιρεία εξαγωγής όπλων Rosoboronexport διαβεβαίωσε ότι οι δυτικές κυρώσεις δεν επηρεάζουν τις πωλήσεις στο εξωτερικό. Ως τα τέλη του 2023, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της Αλεξάντερ Μιχέγεφ, η Ινδία θα παραλάβει πέντε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, βάσει της σύμβασης που υπεγράφη ανάμεσα στο Νέο Δελχί και τη Μόσχα.

Ωστόσο ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας, ο Ντμίτρι Σουγκάεφ, αναγνώρισε πως υπάρχουν ορισμένα προβλήματα «που συνδέονται με τις πολιτικές εξελίξεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpaΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr