Ροδόπη: Οι πρώτες μέρες των εκπτώσεων στην αγορά της Κομοτηνής

Τα Νεα της Περιφερειας


Μικρή «ανάσα» για τα εμπορικά καταστήματα της Κομοτηνής αποτέλεσε η πρώτη εβδομάδα της θερινής εκπτωτικήs περιόδου. Σύμφωνα με δηλώσεις καταστηματαρχών η προσέλευση του κόσμου, μετά από μακρύ χρονικό διάστημα, κρίνεται ικανοποιητική κυρίως στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και παιδικών.

«Υπήρξε κίνηση τις πρώτες μέρες κυρίως στα γυναικεία είδη» δήλωσαν ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι εξηγώντας πως κίνηση σημειώνεται και στα καταστήματα πώλησης παιδικών ειδών. Πρώτες στην αξιοποίηση των εκπτώσεων και των προσφορών, όπως τονίζουν, οι γυναίκες. «Το διάστημα της πανδημίας ήταν δύσκολο για εμάς, τώρα όμως βρισκόμαστε σε μια καλή χρονική στιγμή με την ελπίδα ότι θα καταφέρουμε να καλύψουμε τα έξοδά μας » ανέφεραν. Χαρακτήρισαν δε το διάστημα που προηγήθηκε σε σχέση με το 2019 «τραγικό». Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν και καταστηματάρχες που τόνισαν ότι τα πήγαιναν καλά και στο διάστημα πριν την έναρξη των εκπτώσεων. Δεν έλειψε και μια μικρή μειοψηφία από τους ερωτηθέντες που κατέθεσαν έντονο προβληματισμό δηλώντας μη ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου. «Μέχρι το τέλος τη εκ πτωτικής περιόδου ας ελπίσουμε ότι το κλίμα θα αντιστραφεί» ανέφεραν.

Όσον αφορά στο ύψος των εκπτώσεων εξαρτάται από επιχείρηση σε επιχείρηση και από κατάστημα σε κατάστημα, ξεκινούν από 10% και φτάνουν στο 50% με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου να τονίζουν ότι είναι σημαντικό η αναγγελία της βιτρίνας να ανταποκρίνεται…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr