Ροδόπη: Άνοιξαν θαλάσσιους δρόμους με τη δύναμη του αέρα

Τα Νεα της Περιφερειας


Τους δικούς τους θαλάσσιους δρόμους «δημιούργησαν» σήμερα στο Θρακικό Πέλαγος ιστιοπλόοι που βρέθηκαν στο Φανάρι τη Ροδόπης. Φρόντισαν και την παραμικρή λεπτομέρεια στα σκάφη τους και άνοιξαν τα πανιά τους , αξιοποιώντας ως αποκλειστική και κύρια πηγή τη δύναμη του ανέμου.

Ούριοι οι άνεμοι, στα ύψη και η διάθεσή τους. Μπορεί το εμπόριο, οι μετακινήσεις και οι μεταφορές τώρα να γίνονται με διαφορετικό τρόπο, ωστόσο, η γοητεία του σκάφους που ταξιδεύει με ανοιχτά τα πανιά του εξακολουθεί να έλκει όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και τους τυχερούς που αντίκρισαν το θέαμα.

Τα πλωτά τους μέσα έσπευσαν να απαθανατίσουν με κινητά και φωτογραφικές μηχανές, οι στεριανοί , ντόπιοι, επισκέπτες και τουρίστες. Άλλοι από το λιμάνι και άλλοι από τις παραλίες, όπου είχαν βρεθεί από το πρωί. Στους τυχερούς και ο Φακός μας κατέγραψε από απόσταση την όμορφή τους εικόνα.

Στην Ελλάδα, από το Μάρτιο μέχρι το Νοέμβριο, πραγματοποιούνται αγώνες ιστιοπλοΐας. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού διεξάγονται οι περισσότεροι. Με το Φανάρι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος να μπαίνει για τα καλά στο χάρτη  των επιδέξιων ιστιοπλόων δείχνοντας πως τόσο η ιστιοπλοΐα, όσο και οι καταδύσεις (εφόσον δοθεί βαρύτητα στον καταδυτικό τουρισμό) μπορούν να έλξουν κόσμο στην περιοχή.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr