Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο

Νεα


Νέες απειλές από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μόλις τελειώσουν οι προετοιμασίες μας για την ολοκλήρωση των ελλείψεων του διαδρόμου ασφαλείας που ξεκινήσαμε στα σύνορά μας με τη Συρία, θα ξεκινήσουμε νέες επιχειρήσεις και εκεί. Ποτέ δεν διστάσαμε και δεν θα διστάσουμε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο».

Είπε ακόμα: «Η άσκηση Έφεσος 2022 που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία είναι ένα παράδειγμα που αντιπροσωπεύει τη στρατιωτική διάσταση αυτής της εικόνας. Εύχομαι επιτυχία σε όλα τα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια στοιχεία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεών μας, στο προπαρασκευαστικό τους έργο και στις δραστηριότητές τους».

Σε δηλώσεις του ο τούρκος πρόεδρος πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Μεσόγειο Θάλασσα με τα 4 γεωτρύπανα και τα 2 σεισμογραφικά μας προκειμένου να βρούμε νέους πόρους».Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr