Ρέθυμνο: Αποκαρδιωτική η επόμενη μέρα στα καμένα – Ζητούν να στηριχθούν οι κάτοικοι (βίντεο)

Τα Νεα της Περιφερειας


Αποκαρδιωτική είναι εικόνα των ολοσχερώς κατεστραμμένων περιοχών στα νότια του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Από τον Ορνέ και την Κρύα Βρύση, μέχρι τις Μέλαμπες και την Αγία Γαλήνη, συναντάμε εικόνες αποκάλυψης.

Μελίσσια, ελαιώνες, θερμοκήπια, αμπέλια, οι κόποι των ανθρώπων που έχουν δει τις περιουσίες τους να καίγονται μέσα σε λίγα λεπτά. Οι κάτοικοι δηλώνουν πικραμένοι και απογοητευμένοι.

Ζητούν νέο, αποτελεσματικό σχέδιο πυροπροστασίας, αλλά και την άμεση και ικανοποιητική αποζημίωση τους απλό τον ΕΛΓΑ. Να υπενθυμίζουμε ότι αύριο Δευτέρα, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, θα ζητήσει την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στις Μέλαμπες έφτασε στις 10:30 το πρωί της Κυριακής ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενο από το δήμαρχο Αγ. Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη, και το διευθυντή του ΕΛΓΑ Κρήτης, Νίκο Δασκαλάκη.

Σε ανοικτή σύσκεψη που ακολούθησε, οι κάτοικοι ζητούν τη δημιουργία δύο πυροσβεστικών κλιμακίων στην πληγείσες περιοχή, καθώς και την άμεση υποστήριξη του ΕΛΓΑ.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ. Κεφαλογιάννης εξήρε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον αγώνα που έδωσε, ενώ δεσμεύτηκε για άμεσες παρεμβάσεις στο κομμάτι των αποζημιώσεων.

Χθες την περιοχή επισκέφθηκε ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση και τις τεράστιες καταστροφές, από το δήμαρχο Αγ….Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr