Ράλι στην αμόλυβδη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας επιδότησης καυσίμων

Οικονομια


Εντατικούς ελέγχους στην αγορά των καυσίμων για να περιοριστούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας προγραμματίζει η κυβέρνηση, με στελέχη να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων στήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υψηλές τιμές, ειδικά στην αμόλυβδη.

Τόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμαναν σήμερα ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στις νησιωτικές περιοχές προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Οι τιμές με βάση το χθεσινό δελτίο του υπουργείου Ανάπτυξης είναι 2,352 ευρώ στα Δωδεκάνησα, 2,366 στην Ευρυτανία και 2,391 ευρώ στις Κυκλάδες. Υπάρχουν νησιά όπως η Αμοργός όπου η βενζίνη πωλείται πάνω από 2,55 ευρώ ενώ η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 2,167 ευρώ. Τάσεις αποκλιμάκωσης θα αρχίσουν από την επόμενη εβδομάδα υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η πορεία αποκλιμάκωσης των τιμών χονδρικής.

Να σημειωθεί ότι στη σημερινή ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχουν κάποια αδιάθετα ποσά από την κάρτα καυσίμων. Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια έχουν ήδη πάρει τη σχετική ενίσχυση με το υπουργείο Οικονομικών να έχει προϋπολογίσει αριθμό περίπου 3 εκατομμυρίων δικαιούχων. Όταν θα φανεί πόσοι αδιάθετοι πόροι υπάρχουν η κυβέρνηση, όπως είπε και ο κ. Οικονόμου, θα αποφασίσει με ποιο τρόπο θα γίνει η διάθεση αυτού του ποσού.

Επίσης, σήμερα ανακοινώθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ, τα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr