Π. Χαλβατζιώτης: Επανακάμπτουν οι κλασικές λοιμώξεις με την χαλάρωση των μέτρων

Νεα


“Με την σταδιακή άρση των μέτρων παρακολουθούμε ως γιατροί να εμφανίζονται οι κλασικές λοιμώξεις του αναπνευστικού, οι οποίες μας μπερδεύουν κιόλας καθώς τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά του κορονοϊού” είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Χαλβατζιώτης επίκουρος καθηγητής παθολογίας στο ΕΚΠΑ και Πρόεδρος στο νοσοκομείο “Ελπίς”. Ωστόσο επισήμανε πως αυτές οι λοιμώξεις “πρέπει να εκλαμβάνονται δυνητικά ως περιπτώσεις κορονοϊού και στη συνέχεια να αποκλείονται”.

Όπως υπογράμμισε “τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί για την πρόληψη της μεταδοτικότητας του κορονοϊού, ουσιστικά επέδρασαν και στην πρόληψη όλων των λοιμώξεων και των ιώσεων που ενδημούσαν στη χώρα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Παρόλο που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας μετάλλαξης του κορονοϊού στο μέλλον επισήμανε πως “Δεν έχουμε κάποια ένδειξη ότι υπάρχουν νέα στελέχη του ιού, ή τουλάχιστον τέτοια που να μας προβληματίζουν”.

Για την διάθεση των αντιικών χαπιών από σήμερα Πρωτομαγιά στα Φαρμακεία των νοσοκομείων, επισήμανε ότι:

“Τα αντιικά χάπια έχουν φέρει την επανάσταση, γιατί οι μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να μην προλαμβάνουν τη λοίμωξη, αλλά σίγουρα προλαμβάνουν την άσχημη εξέλιξή της, κυρίως  σε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, οι οποίοι και θα πρέπει να τα προμηθεύονται άμεσα με την έναρξη σχεδόν των συμπτωμάτων”.

Όσον αφορά στις λοιμώξεις που μας απειλούν μετά το συγχνωτισμό των καλοκαιρινών διακοπών, επισήμανε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr