Π. Τσακλόγλου: Οι αυξήσεις στις συντάξεις θα είναι 7,5-8% – Θα δίνονται με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού (video)

Οικονομια


Για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις αυξήσεις στις συντάξεις της τάξεως του 7,5-8% μίλησε στην ΕΡΤ ο Πάνος Tσακλόγλου, υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, διευκρινίζοντας ότι αυτές θα δίνονται με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού. «Πράγματι, στο νομοσχέδιο υπάρχουν διατάξεις οι οποίες αναφέρονται στο πώς ακριβώς θα γίνει η αύξηση των συντάξεων την επόμενη χρονιά. Ο νόμος λέει ότι δίνονται αυξήσεις οι οποίες είναι το μισό του ρυθμού μεγέθυνσης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και του ρυθμού του πληθωρισμού. Αλλά και τα δύο αυτά τα νούμερα τα δημοσιεύει η ΕΛΣΤΑΤ, αλλά τα δημοσιεύει με κάποια χρονική υστέρηση» δήλωσε στην «Συνδέσεις» ο κ. Τσακλόγλου.

Μιλώντας για τις αυξήσεις στις συντάξεις είπε ότι στην πραγματικότητα είναι μία δόση και μια πολύ μικρή συμπληρωματική τονίζοντας ότι οι αυξήσεις δίνονται με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού.

«Βλέποντας ορισμένα στοιχεία σαν οικονομολόγος και χωρίς να έχω κάποια εσωτερική πληροφόρηση, υποθέτω ότι θα είναι κάπου μεταξύ 7,5 και 8%» είπε ο υφυπουργός διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι αυξήσεις θα δοθούν από την 1η Ιανουαρίου.

«Χρειάζονται δύο μήνες για να το εφαρμόσει ο ΕΦΚΑ, το οποίο σημαίνει ότι θα δούνε τις αυξήσεις από τη σύνταξη του Φεβρουαρίου, δηλαδή στα τέλη Ιανουαρίου. Θα δοθούν αναδρομικά για τον ένα μήνα», πρόσθεσε.

Τα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr