Π. Θεοδωρικάκος: Από τον τέως πρωθυπουργό της Μόριας και της Ειδομένης δεν δεχόμαστε μαθήματα ανθρωπισμού

Πολιτικη


Απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στα όσα ανήρτησε και δήλωσε περί “καταραμένων του Έβρου” και τη φύλαξη των συνόρων, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός ανέφερε ότι, «Μαθήματα ανθρωπισμού από τον τέως πρωθυπουργό, που διέσυρε την πατρίδα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη με την Μόρια και την Ειδομένη δεν δεχόμαστε».

Υπογράμμισε ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε να πει “ούτε λέξη” για την τουρκική πλευρά που εργαλειοποιεί τους μετανάστες. Τον κατηγόρησε για συκοφαντίες και μικροκομματική εκμετάλλευση και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται μαθήματα  εθνικής κυριαρχίας από τον τέως πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα.

Ο υπουργός στην δήλωση του τονίζει:

Μέσα στην μικροκομματική τύφλωση του χώρου του ο κ. Τσίπρας δεν βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τους σύγχρονους δουλεμπόρους και την τουρκική πλευρά που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους.

Αντίθετα, υιοθετεί άκριτα κατηγορίες και καταγγελίες που συκοφαντούν την Ελλάδα, τους Έλληνες αστυνομικούς, που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές.

Η αλήθεια είναι ότι οι συντεταγμένες που δόθηκαν από τρίτους σε νησίδα στον Έβρο είναι έξω από την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με επίσημη γνωμάτευση της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού και για αυτό δεν μπορούσε να επιχειρήσει εκεί η Ελληνική Αστυνομία.

Όταν οι παράτυποι μετανάστες βρέθηκαν σε ελληνικό…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr