Πύρινα μέτωπα: Σε ύφεση η φωτιά στη Λέσβο – Συγκρατημένη αισιοδοξία για το Πάρκο της Δαδιάς

Νεα


Τα πύρινα μέτωπα σήμερα, 27 Ιουλίου στη χώρα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στη Λέσβο και τη Δαδιά Έβρου. Εξελίξεις σημειώθηκαν και στην φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στην Μάνδρα, η οποία ενώ οριοθετήθηκε σχετικά νωρίς, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε δύο συλλήψεις.

Λέσβος: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Ένα μέτωπο ακόμη ενεργό

Σύμφωνα με την ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Δήμητρα Λαχουρή, ένα γιγαντιαίο σύννεφο καπνού απλώνεται μεταξύ των οικισμών Βρίσα και Πολυχνίτου στη Λαγκάδα. Νωρίτερα, σοβαρή αναζωπύρωση προκλήθηκε στο βορειοδυτικό τμήμα του πύρινου μετώπου που απειλεί για ακόμα μία ημέρα σπίτια, με τους ανέμους να «σπρώχνουν» τις φλόγες νοτιοδυτικά και τις Αρχές να καλούν τους κατοίκους μέσω του 112 να εγκαταλείψουν τη Βρίσα προς Πολύχνιτο.

Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν πριν λίγο. ενώ την ενεργή εστία αντιμετωπίζουν επίγειες δυνάμεις με τη σημαντική συνδρομή εθελοντών. Καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική θα βρίσκεται σε επιφυλακή.

Κάτοικοι της περιοχής μίλησαν στην ΕΡΤ, τονίζοντας την απόγνωσή τους: «Πήγαμε να σώσουμε τα άλογα και μετά φύγαμε», ενώ κάποιος άλλος ανέφερε πως έδιωξε τη γυναίκα και το παιδί του, εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας.

Σε ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, «Δύο ηλικιωμένοι που παρέμειναν στον οικισμό απεγκλωβίστηκαν άμεσα από τους πυροσβέστες, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος και είναι καλά στην υγεία τους».

  • Λέσβος: Σε ύφεση η πυρκαγιά —…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr