Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Λαβρόφ απορρίπτει το Ιταλικό ειρηνευτικό σχέδιο – Η Ιταλία ανακαλεί τιμητικές διακρίσεις σε Ρώσους για “αναξιοκρατία”

Νεα


Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στο διπλωματικό μέτωπο Ιταλίας – Ρωσίας.

Το απόγευμα της Πέμπτης 25 Μαϊου ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προέβη σε πικρό σχολιασμό σχετικά με το Ιταλικό ειρηνευτικό σχέδιο που ο Ιταλός ΥπΕξ Ντι Μάιο κατέθεσε στον ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα.
“Οι σοβαροί πολιτικοί που θέλουν να έχουν αποτελέσματα και δεν ασχολούνται με την αυτοπροβολή μπροστά στο εκλογικό τους σώμα, δεν μπορούν να προτείνουν τέτοιου είδους πράγματα” σχολίασε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο Russia Today στα αραβικά.

Όπως μεταφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, ο Λαβρόφ επανέλαβε ότι η Ιταλία δεν έστειλε το σχέδιο στη Μόσχα, και αναφερόμενος ιδιαίτερα στην υπόθεση του Ντονμπάς και της Κριμαίας υπό Ουκρανική κυριαρχία και με αυτόνομο καθεστώς πρόσθεσε πως “αυτό που εμφανίζεται στα Μέσα Ενημέρωσης προκαλεί ένα αίσθημα λύπης”.

Επίσης, δια χειρός του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, και κατόπιν πρότασης του ΥπΕξ Λουίτζι Ντι Μάιο, η Ιταλία προέβη στην ανάκληση των Τίτλων Τιμής που κατά καιρούς έδωσε σε Ρώσους.

Συγκεκριμένα, και με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα του Κράτους, ανακαλείται “για αναξιοκρατία” ο Τίτλος Τιμής του Ιππότη Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Άστρου της Ιταλίας στον Μιχαήλ Βλαντιμίροβιτς Μισούστιν, Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και στον Ντένις Μαντούροφ, Υπουργό Βιομηχανίας…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr