Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι αλώνουν το Σεβεροντονέτσκ – Έκκληση Ζελένσκι στη Δύση για επιπλέον όπλα και κυρώσεις (video)

Νεα


Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι στρατιωτικές επιχειρήσεις για την κατάκτηση του Σεβεροντονέτσκ, με τους Ρώσους να ελέγχουν ήδη το 80% και τους Ουκρανούς να αρνούνται να παραδοθούν και να δίνουν την ύστατη μάχη.

«Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται μόνο για την πόλη μας τη Μαριούπολη, το Σεβεροντονέτσκ, το Χάρκοβο, την Οδησσό και το Κίεβο. Οι φιλοδοξίες της επικεντρώνονται στον αχανή χώρο από τη Βαρσοβία μέχρι τη Σόφια, από την Πράγα μέχρι το Ταλίν» δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρέπει να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία για μια διπλωματική, συμβιβαστική λύση.

«Ο Ουκρανός Πρόεδρος και οι αξιωματούχοι του θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία κι εμείς, οι Ευρωπαίοι, θα είμαστε στο τραπέζι για να παρέχουμε τις εγγυήσεις ασφαλείας», επισήμανε σχετικά.

Με τον πόλεμο να βρίσκεται σε κομβικό σημείο, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν ένα νέο πακέτο βοήθειας με βαρύ οπλισμό προς το Κίεβο.

«Οι σύμμαχοι (του ΝΑΤΟ) δεσμεύονται να συνεχίσουν να παρέχουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό, τον οποίο χρειάζεται η Ουκρανία, για να επικρατήσει (στον πόλεμο), συμπεριλαμβανομένων βαρέων όπλων και συστημάτων μεγάλης εμβέλειας», τόνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ ενέκριναν επιπλέον στρατιωτική βοήθεια ενός δισεκατομμυρίου, με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας να καλεί τη Δύση…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr