Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντιδράσεις για την απαγόρευση μετακίνησης σε άντρες στρατεύσιμης ηλικίας – Κλιμάκωση των επιχειρήσεων (video)

Νεα


Αντιδράσεις ξέσπασαν αλλά και διευκρινίσεις ζητήθηκαν με την ανακοίνωση του επικεφαλής του Ουκρανικού Επιτελείου Στρατού, για απαγόρευση μετακίνησης στην Ουκρανία.

Το μέτρο αφορά σε άντρες στρατεύσιμης ηλικίας που δεν έχουν ειδική άδεια. «Το επόμενο διάστημα αναμένεται κλιμάκωση του πολέμου στο Ντονμπάς» λένε στρατιωτικές πηγές της Ουκρανίας.

Ανταπόκριση – Κίεβο: Κώστα Ονισένκο

Στο μεταξύ, σε επιθέσεις σε Σλοβιάνσκ και Κραματόρσκ ο ρωσικός στρατός κλιμακώνει τις επιχειρήσεις στη ρωσόφωνη βιομηχανική περιοχή του Ντονέτσκ με απώτερο στόχο τον έλεγχο ολόκληρης της επαρχίας του Ντονμπάς.

Το περασμένο 24ωρο βομβαρδίστηκαν αρκετές πόλεις και χωριά του Ντονέτσκ . Μια γυναίκα σκοτώθηκε στο βομβαρδισμό αγοράς της Σλoβιάνσκ και ο δήμαρχος καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν την πόλη. «Δεν πάω πουθενά. δεν έχω χρήματα να πάω οπουδήποτε» λέει συνταξιούχος από το Κραματόρσκ.

Κι ενώ οι Ουκρανοί ενισχύουν τις αμυντικές γραμμές τους στο Ντονέτσκ ο πρόεδρος Ζελένσκι απευθυνόμενος στο ετήσιο συνέδριο του Economist επισημαίνει την ανάγκη να μην χαλαρώσει το ενιαίο ευρωπαϊκό μέτωπο απέναντι στη Ρωσία.

«Είναι ένας πόλεμος εντός της Ευρώπης. Εμείς προστατεύουμε την Ευρώπη με τη ζωή μας απέναντι στη Ρωσία, αυτό το σύμβολο του αυταρχισμού» δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Ανήσυχη εμφανίστηκε και η ομόλογός του της Μολδαβίας, Μάγια Σαντού, που δήλωσε: «Υπάρχει απειλή ασφαλείας στα σύνορά μας αλλά…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr