Πως έφτασαν στη φυτεία με 5.052 δενδρύλλια κάνναβης στον Όλυμπο οι αστυνομικοί – Μετείχαν 120 άνδρες

Τα Νεα της Περιφερειας


Τεράστια φυτεία κάνναβης με 5.052 δενδρύλλια ύψους μέχρι τρία μέτρα βρήκαν και εκρίζωσαν αστυνομικές δυνάμεις, σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Ανατολικού Ολύμπου, ενώ προχώρησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών. Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν 21 κιλά και 626 γραμμάρια κάνναβης σε φούντα, κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim, ζυγαριές ακριβείας, ασύρματος, 15.000 λεκ και 230 ευρώ, διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια κάνναβης.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα, Τρίτη, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας, αναφέρθηκε στην επιχείρηση και στις ποσότητες των ναρκωτικών σημειώνοντας: “Ως προς την έκταση των φυτειών, αυτές εκτείνονταν σε 5 διαζώματα, καλύπτοντας συνολική δασική έκταση 40 στρεμμάτων περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική συγκομιδή κάνναβης θα ανερχόταν τουλάχιστον σε -11- τόνους, με το προσδοκώμενο χρηματικό όφελος να κυμαίνεται από 30.000.000 έως 40.000.000 ευρώ. Συγχαρητήρια σε όλους τους αστυνομικούς, άνω των 120 σε αριθμό, που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους – συνεργάτες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, αφού ξεπερνώντας τους εαυτούς τους και με τον δικό τους αγώνα κέρδισαν και αυτή την μάχη”.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β΄ Κωνσταντία Δημογλίδου, ανέφερε: “Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr