Πυρκαγιές: Νύχτα αγωνίας σε Δαδιά Έβρου, Βατερά Λέσβου & Πύλο

Νεα


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε ισχυρά πύρινα μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Εντολή επείγουσας εκκένωσης δόθηκε για τον οικισμό Δαδιά, στον Έβρο, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει στα όρια του χωριού. Η καταστροφική πυρκαγιά στα Βατερά Λέσβου καίει, αυτή την ώρα, δασική έκταση σε μήκος 25 χιλιομέτρων και γίνονται τιτάνιες προσπάθειες για να μην περάσει στο χωριό Βρίσα. Σε ύφεση είναι η φωτιά στην Πύλο, με διάσπαρτες εστίες γύρω από τον οικισμό Χρυσοκελλαριά, που εκκενώθηκε νωρίτερα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεών του για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Συνολικά 53 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι περισσότερες φωτιές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσής τους.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι αρχές μετά τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες – τη ζέστη, την ξηρασία και τους ισχυρούς ανέμους.

Μήνυμα του 112 για τον οικισμό Δαδιά στον Έβρο

Εντολή επείγουσας εκκένωσης δόθηκε για το χωριό Δαδιά στον Έβρο. Προς Γιαννούλη και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr