Πρ. Παν. Ομοσπ. Συνοριοφυλάκων στο Πρώτο: Όλη η χώρα δέχεται μεταναστευτική πίεση- Τα κυκλώματα διακινητών έχουν γίνει αδίστακτα (audio)

Νεα


«Το ότι εντοπίστηκαν τρία σκάφη με μετανάστες στα Κύθηρα, είναι κάτι που σε άλλες εποχές θα ήταν περίεργο, αλλά αυτή την στιγμή είναι ένα γεγονός ενδεικτικό της μεταναστευτικής πίεσης που δέχεται όλη η χώρα» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Η Σωστή Ώρα» με τον Μάκη Προβατά και την Νατάσα Μπαστέα, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Ελλάδας, Παναγιώτης Χαρέλας.

«Εστιάζουμε σε περιοχές, όπως στον Έβρο ή στα νησιά μας  που βρίσκονται πολύ κοντά στα παράλια της Τουρκίας, αλλά βλέπουμε ότι τελικά η μεταναστευτική πίεση δεν είναι μόνο σε αυτά τα σημεία, είναι πλέον σε όλο το μήκος των συνόρων μας στην βόρεια ηπειρωτική χώρα που έχουν να κάνουν από την ελληνοαλβανική μέχρι και τον Έβρο, αλλά και σε όλο το μήκος της νησιωτικής μας χώρας, που πλέον «μπερδεύονται» με τα σκάφη ή τα ιστιοφόρα ώστε να ξεγελούν τις αρχές για το αν είναι μετανάστες ή αν είναι τουρίστες και αυτό συνήθως συμβαίνει γι’ αυτό πηγαίνουν τόσο μακριά» συμπλήρωσε.

«Η Τουρκία δεν έχει σταματήσει να εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό ή να δημιουργεί αυτόν τον υβριδικό πόλεμο μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας χρησιμοποιώντας τους μετανάστες. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι πλέον η Τουρκία, πολλές φορές ακόμα και βιαίως προωθεί τους μετανάστες στην Ελλάδα. Δεν σταμάτησε ποτέ μετά το 2020, που χρησιμοποιήθηκε η πρακτική να συγκεντρώσει όσους μετανάστες μπορούσε σε μια περιοχή και να δημιουργήσει αυτό που…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr