«Πρόσοψη» για τα κτίρια της Αθήνας – Οι δικαιούχοι και τα ποσά επιδότησης του προγράμματος

Νεα


Στην αισθητική αναβάθμιση της Αθήνας, και την ανάδειξη του μοναδικού κτιριακού πλούτου της, προχωρούν ο Δήμος Αθηναίων, η Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, μέσω της υλοποίησης ενός προγράμματος που στόχο έχει να αναβαθμίσει αισθητικά την Αθήνα και να αναδείξει τον μοναδικό κτιριακό πλούτο της,

Επισημαίνεται ότι το 54% των κτιρίων της Αθήνας έχει κατασκευαστεί πριν από το 1970, ενώ ειδικά στο κέντρο της πόλης έξι στα δέκα κτίρια έχουν ανεγερθεί πριν το 1960.

Επιπλέον, πολλά εξ αυτών δεν έχουν υποστεί ποτέ παρεμβάσεις επισκευής στους κοινόχρηστους χώρους, με αποτέλεσμα την αισθητική και λειτουργική τους υποβάθμιση, αλλά και τη δημιουργία σοβαρών θεμάτων ασφάλειας λόγω των αποκολλήσεων και των πτώσεων.

Το πρόγραμμα «Πρόσοψη», το οποίο σε πρώτη φάση έχει προϋπολογισμό ύψους 1,5 εκατομμύρια ευρώ, προβλέπει την επιδότηση των ιδιοκτητών ακινήτων της πρωτεύουσας, προκειμένου να αποκαταστήσουν, να συντηρήσουν και να αναβαθμίσουν αισθητικά τις προσόψεις των κτιρίων τους.

Ακόμη, επιδοτεί τη φύτευση θάμνων και δέντρων σε προκήπια και άλλους κοινόχρηστους χώρους της πρόσοψης. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα «απελευθερώσουν» τα κτίρια από στοιχεία που αλλοιώνουν την αρχιτεκτονική τους φυσιογνωμία, δίνοντας χρώμα, φως και ζωή στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας.

«Τρέχει» ήδη η υποβολή των αιτήσεων

Σε συνάντησή τους στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr