Πρόεδρος E-Real Estates στο Πρώτο: Ιδιοκτήτες ακινήτων ζητούν ήδη από ενοικιαστές αυξήσεις από 11% έως 25% για την ανανέωση συμβολαίων (audio)

Οικονομια


«Τους καλοκαιρινούς μήνες του 2022 – Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο- έχουμε το μεγαλύτερο όγκο ανανέωσης μισθωτήριων συμβολαίων που είχαν έναρξη το 2019. Πάρα πολλοί ιδιοκτήτες επικοινωνούν με τους ενοικιαστές ακινήτων για να διαπραγματευτούν την ανανέωση των συμβολαίων. Σύμφωνα με ενοικιαστές, ιδιοκτήτες ζητούν αύξηση του μισθώματος από 11% και αγγίζουν ακόμα και το 25%, σε σχέση με το 2019», τόνισε ο κτηματομεσίτης, Θέμης Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» με τον Γιώργο Πίκουλα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα ακινήτων προς ενοικίαση, και για το λόγο αυτό βλέπουμε τις τιμές των ακινήτων να καταγράφουν συνεχώς αυξητικές τάσεις».

«Αν ένας ιδιοκτήτης έχει έναν ενοικιαστή ο οποίος είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του και καταβάλλει κανονικά το ενοίκιο του κάθε μήνα χωρίς να υπάρχουν οφειλές, ας το σκεφτεί καλά και ας διαπραγματευτεί με τον ενοικιαστή του γιατί έχουν πληθύνει τα κανόνια στην αγορά ακινήτων», πρόσθεσε ο κτηματομεσίτης.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr