Πρόεδρος του Συλλόγου Μελετητών Ελλάδας: Το ΤΕΕ προάγει την επιστήμη δεν είναι αναθέτουσα αρχή

Τα Νεα της Περιφερειας


Για “χρησιμοποίηση” του ΤΕΕ ως «Αναθέτουσα Αρχή» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Μελετητών Ελλάδας, Αργύρης Πλέσιας, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

«Το Επιμελητήριο είναι για να προάγει την Επιστήμη δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως Αναθέτουσα Αρχή», είπε επί λέξει σημειώνοντας πως χρησιμοποιείται ως σαν να πρόκειται για «δημόσιο οργανισμό, για την εκπόνηση μελετών για έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ».

Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει «να μας ενοχλεί η τακτική αυτή. Η υποτιθέμενη ταχύτητα θα πρέπει να επιτυγχάνεται παρακάπτοντάς τις διαδικασίες ενός στρυφνού Νόμου κι αυτό είναι άλλο πράγμα».
«Άλλο πράγμα η ταχύτητα και άλλο η διαφάνεια», υποστήριξε ο έμπειρος πολιτικός μηχανικός, έχοντας χρηματίσει και ο ίδιος στη Διοίκηση του ΤΕΕ Θράκης, γνωρίζοντας εκ των έσω τον τρόπο λειτουργίας του ως επιστημονικού συμβουλευτικού φορέα σημειώνοντας: «Αν το Υπουργείο πιστεύει ότι ο Νόμος είναι λανθασμένος και δεν προσφέρει ταχύτητα, τότε δεν θα πρέπει να δημιουργεί μηχανισμούς Bypass, αλλά να αλλάξει το Νόμο και να τον κάνει ταχύτερο».Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr