Πρόγραμμα επιμόρφωσης στελεχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την καταπολέμηση του trafficking

Τα Νεα της Περιφερειας


Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών σχετικά με την εμπορία ανθρώπων, την αναγνώριση θυμάτων και προστασία τους, την αναγνώριση θυτών, τις βέλτιστες διαδικασίες διαχείρισης και την ευρύτερη κοινωνική προστασία από την συγκεκριμένη έκνομη δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης   της Περιφέρειας Θεσσαλίας και απευθύνεται σε στελέχη της Περιφέρειας και εργαζόμενους σε Δομές Υγείας, Κοινωνικής Παρέμβασης, φιλοξενίας προσφύγων –μεταναστών, ανηλίκων  και   συναφών φορέων στον τομέα της αντιμετώπισης της Εμπορίας Ανθρώπων.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε τα εξειδικευμένα στοιχεία να μπορούν να αποσπαστούν από την γενική εκπαίδευση και να μεταφερθούν σε ποικίλα περιβάλλοντα, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα. Ως πρακτική, μπορεί να αξιοποιηθεί και από άλλες Περιφέρειες, με μικρές προσαρμογές στο εκπαιδευτικό αντικείμενο και ελάχιστες στο διοικητικό μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει ως στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες του προγράμματος και να επιβεβαιώσει το συγκριτικό πλεονέκτημα που θα αποκτήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Αποτελεί μια καινοτόμο και πλήρη προσέγγιση, η οποία θα καταδείξει τη βούληση και την ετοιμότητα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr