Προκλητικός ο τουρκικός Τύπος: «Κριζοτάκης» ο Έλληνας πρωθυπουργός και επισκέψεις στα… «κατειλημμένα νησιά»

Νεα


Προκλητική συνεχίζει να είναι η στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα με τον Τύπο της γειτονικής χώρας να αποκαλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό Κριζοτάκη, «λογοπαίγνιο» από τη λέξη κρίση και το όνομά του, Μητσοτάκης, αναφέροντας πως η Αθήνα ευθύνεται για τις κρίσεις στο Αιγαίο.

Μάλιστα χαρακτηρίζει «κακομαθημένη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη» την Αθήνα και συμπληρώνει πως «δημιουργεί και προκαλεί κρίσεις από το 1965».

Πιο συγκεκριμένα στο στόχαστρο της Yeni Safak μπαίνει εκτός από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις και η Προέδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «οι προκλητικές περιοδείες, οι εμφανίσεις και οι ασκήσεις των Ελλήνων προέδρων, πρωθυπουργών και στρατιωτικών αξιωματούχων στα κατειλημμένα νησιά έχουν σταθερά αυξηθεί».

Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα

Μάλιστα ως παράδειγμα σχετικά με τις επισκέψεις των Ελλήνων στα «κατειλημμένα νησιά» γίνεται αναφορά στην επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στην Ψέριμο, στις 6 Ιανουαρίου 2018, «με μη στρατιωτικοποιημένο καθεστώς, 8 χλμ από τη Μούγλα όπου επιθεώρησε στρατιωτική μονάδα».

Επιπλέον η Αριάνα Φερεντίνου μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6» υπογράμμισε πως η Τουρκία εργάζεται σκληρά πάνω στο ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών, ενώ θεωρούν πως έχουν βρει και κάποια νομικά πατήματα και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr