Προγνωστικά EuroBasket: M. Βρετανία – Ελλάδα με τρίποντα Ντόρσεϊ στο 2.47

Αθλητικα


Για το 3/3 η Ελλάδα απέναντι στη Μ. Βρετανία με Ενισχυμένες Αποδόσεις για Ντόρσεϊ και Γιάννη! Ανάλυση και προγνωστικά.

Μετά από δύο μεγάλες, καθαρές νίκες απέναντι στους βασικούς της ανταγωνιστές της, η Εθνική μας ομάδα βρίσκει μπροστά της το όχι ιδιαίτερα ποιοτικό σύνολο της Μεγάλης Βρετανίας. Όμως στο τουρνουά της μιας ανάσας δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης και εφησυχασμού…

Τελικά είναι εκεί και είναι έντονη… Αυτή η «μυρωδιά του ιστορικού τουρνουά» για την ομάδα μας στην οποία είχαμε αναφερθεί στο preview πριν το ξεκίνημα της διοργάνωσης, αναβλύζει μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Το hype είναι τεράστιο για την Επίσημη Αγαπημένη που αποτελεί πόλο έλξης για το παγκόσμιο μπασκετικό κοινό. Η παρουσία του Γιάννη, η αύρα και η καθοδήγηση του Δημήτρη Ιτούδη, η ύπαρξη αθλητών με «γαλόνια» στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού και το πολύ καλό κλίμα στο εσωτερικό έχουν βγάλει στη σκηνή ένα γκρουπ με ατσαλένια θέληση να καλύψει τις όποιες αγωνιστικές του αδυναμίες.

Η Ελλάδα οικοδομεί το προφίλ του σκληροτράχηλου συνόλου. Έχει τη δυνατότητα να ματσάρει μέτριες παραγωγικά βραδιές κυριαρχώντας πλήρους σε όρους physicality απέναντι στον αντίπαλο. Η άμυνα μας βρίσκεται σε καλό επίπεδο και η ιδιοσυγκρασία των παιχτών-ρόλων (μπαίνουν με «το μαχαίρι στο στόμα) μας δίνει πόντους στο ενεργειακό κομμάτι. Ο Γιάννης ανταποκρίνεται άψογα στον ρόλο του ηγέτη όντας πιο «σοφός», πιο συνειδητοποιημένος και συνολικά καλύτερα παίχτης πλέον στο «γήπεδο της FIBA» ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει φέρει στο τραπέζι αυτό το «φονικό» ένστικτο στην περιφερειακή εκτέλεση, το οποίο διαχρονικά μας έλειπε.

Ενισχυμένες Αποδόσεις στη Stoiximan: Tyler Dorsey : 4+ Εύστοχα Τρίποντα στο 2.47

Είναι σημαντικό ότι πήραμε δύο νίκες επί των βασικών ανταγωνιστών μας για την πρωτιά στο ξεκίνημα. Είναι επίσης σημαντικό ότι επιβιώσαμε σε δύο κλειστά ματς, διαχειριζόμενοι την πίεση και τις λεπτομέρειες που κρίνουν το αποτέλεσμα στο τέλος. Μην ξεχνάτε ότι και στις δύο περιπτώσεις, ο αντίπαλος έκανε ένα σπουδαίο come back και είχε το μομέντουμ. Σε ένα τουρνουά δύο εβδομάδων, τέτοια επιτεύγματα σε βοηθούν να χτίσεις άκαμπτο ηθικό και να ρολάρεις, αγωνιστικά και ψυχολογικά. Εκεί άλλωστε παίζεται όλο το παιχνίδι.

Πλέον στον δρόμο μας βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία. Πρόκειται για τη λιγότερο ποιοτική αγωνιστικά ομάδα του γκρουπ όμως αυτό έχει δευτερεύουσα σημασία αυτή τη στιγμή. Κάποτε ο «στρατηγός»…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr