Προβάρει εισβολή η Κίνα, λέει η Ταϊβάν – Κινεζικά μαχητικά και πολεμικά στις ακτές του νησιού

Νεα


Κάθε μέρα που περνά μετά την αναχώρηση της Νάνσι Πελόζι από την Ταϊβάν η Κίνα σφίγγει όλο και περισσότερο τον κλοιό γύρω από το αυτοδιοικούμενο νησί. Δεκάδες είναι οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου, ενώ τα πλοία που παίρνουν μέρος στις ασκήσεις ρίχνουν με πραγματικά πυρά. Σύμφωνα με Ταϊβανέζους αξιωματούχους, οι ασκήσεις, που αναμένονται να ολοκληρωθούν αύριο, μοιάζουν με κανονική πρόβα απόβασης και κατάληψης της Ταιβάν.

Για πρόβα εισβολής κατηγορεί την Κίνα, η Ταϊβάν. Λίγο πριν οι στρατιωτικές ασκήσεις ολοκληρωθούν το Πεκίνο έκανε προσομοίωση επίθεσης στο νησί.

«Με την υποστήριξη και την κάλυψη του κοινού επιχειρησιακού μας συστήματος, πλέουμε σε αυτά τα νερά, τόσο κοντά στο “νησί θησαυρό} της μητέρας πατρίδας και έχουμε πλήρη επίγνωση της μεγάλης μας ευθύνης και της ένδοξης αποστολής μας» ανέφερε ο Λι Νινγκ, αξιωματούχος φρεγάτας της Κίνας.

Τουλάχιστον 14 κινεζικά μαχητικά και άλλα τόσα πολεμικά πλοία πέρασαν τη μέση γραμμή στα Στενά. Ο στρατός της Ταϊβάν όπως και οι πύραυλοί της τέθηκαν σε ετοιμότητα. Οι δύο δυνάμεις βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής η μία από την άλλη. Κινέζος ναύτης παρακολουθεί από το πλοίο του, πολεμικό πλοίο της Ταϊβάν λίγα μίλια μακριά από τις ακτές της Ταϊβάν.

«Οι στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας, είναι ανοιχτές, διαφανείς και γίνονται με επαγγελματισμό σύμφωνα με το εγχώριο δίκαιο, το διεθνές δίκαιο και την διεθνή πρακτική. Στόχος μας είναι να προειδοποιήσουμε τους…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr