«Πράσινο σημείο» αποκτά ο Δήμος Αγιάς

Τα Νεα της Περιφερειας


«Πράσινο σημείο» και 214 οικιακούς κομποστοποιητές για την καλύτερη διαχείριση των αστικών αποβλήτων αποκτά ο Δήμος Αγιάς, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έδωσε την έγκριση για την ένταξη του έργου προϋπολογισμού 818.200 ευρώ στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα, και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 χρηματοδοτούμε μια σημαντική παρέμβαση για την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογική διαχείριση των αστικών αποβλήτων στο Δήμο Αγιάς. Η Θεσσαλία είναι μια Περιφέρεια με διακριτό  πράσινο περιβαλλοντικό  αποτύπωμα και βραβευμένη περιβαλλοντική πολιτική. Καλλιεργούμε περιβαλλοντική συνείδηση, προωθούμε την ανακύκλωση και προστατεύουμε το περιβάλλον που είναι το κοινό μας σπίτι», δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Πράσινο Σημείο»

Το Πράσινο Σημείο είναι ένας οργανωμένος χώρος, οριοθετημένος και διαμορφωμένος με την κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό, όπου ο πολίτης μπορεί να προσκομίζει χωριστά συλλεγέντα ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα προκειμένου αυτά να προωθηθούν για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση. Επίσης, στο Πράσινο Σημείο δύνανται να πραγματοποιούνται δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Το Πράσινο Σημείο λειτουργεί συμπληρωματικά των…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr