Πού χάθηκες εσύ, Κρις Καλαντζή;

Αθλητικα


Η στήλη “Πού χάθηκες εσύ;” επιστρέφει και αναζητά τα ίχνη του Κρις Καλαντζή, του Ελληνοαυστραλού ποδοσφαιριστή που έπαιξε στους δύο αιωνίους και άφησε το δικό του στίγμα. Παππούς πλέον ο 55χρονος, ζει μόνιμα στο Σίδνεϊ στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, ενώ πέρασε και μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του.

Ένας ποδοσφαιριστής που άφησε το δικό του αποτύπωμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αγωνιζόμενος τόσο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού όσο και με αυτή του Ολυμπιακού. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, τα συναισθήματά του ήταν ανέκαθεν ερυθρόλευκα, ασχέτως αν φόρεσε πρώτα την πράσινη φανέλα, έγραψε τα δικά του… χιλιόμετρα με την στρογγυλή θεά.

Η στήλη “Πού χάθηκες εσύ;” επιστρέφει και αναζητά τα ίχνη του Κρις Καλαντζή, ο οποίος έπαιξε για μια δεκαετία στη χώρα μας, προτού πάρει την απόφαση να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη. Γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου 1967 και ξεκίνησε την καριέρα του από την Σίδνεϊ Ολύμπικ το 1982. Το 1987 τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού, έμεινε μέχρι τον Δεκέμβριο του 1992 και εν συνεχεία έπαιξε στον μεγάλο αντίπαλο.

Το 1997 έφυγε στα μισά της σεζόν για να επιστρέψει στην Σίδνεϊ Ολύμπικ και Έκλεισε την καριέρα του σε ηλικία 34 ετών το 2001 στην Σεν Τζορτζ Σέιντς. Αγωνίστηκε 15 φορές από το 1985 έως το 1987 με την εθνική Αυστραλίας, πετυχαίνοντας ένα τέρμα σε φιλικό αγώνα με την Κίνα το 1986. Το 2000 σε γκάλοπ μεταξύ των Αυστραλών φιλάθλων αναδείχθηκε 8ος καλύτερος όλων των εποχών στη θέση του δεύτερου επιθετικού.

Η αρπαγή από τον Παναθηναϊκό στο αεροδρόμιο

Η έλευσή του στην Ελλάδα εξελίχθηκε σε σίριαλ, αφού για άλλη ομάδα ήρθε και σε άλλη κατέληξε. Ο Ολυμπιακός είχε κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια και ενώ τον παρακολουθούσαν για μήνες και οι δύο αιώνιοι όσο έπαιζε στην Αυστραλία. Τον πλεύρισαν και οι δύο πλευρές προκειμένου να τον πείσουν. Τελικά, που έκλεισε το εισιτήριο ο Ολυμπιακός για να έρθει στην Ελλάδα να υπογράψει. Ήταν το μακρινό 1987, όταν ο ίδιος ήταν 20 ετών.

Είχε ταξιδέψει μαζί με τον πρόεδρο της Σίδνεϊ Ολίμπικ, τον κύριο Δουμάνη. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο, περίμενε στη γραμμή στον χώρο των διαβατηρίων για να τον ελέγξουν και κάποια στιγμή ένας άνθρωπος πήγε και του χτύπησε τον ώμο και του είπε να τον ακολουθήσει. Μπήκε σε μία Mercedes και μέσα άνθρωπος του Παναθηναϊκού, ενώ ο ίδιος πίστευε ότι θα συναντούσε άνθρωπο του Ολυμπιακού. Εν τω μεταξύ, περίμεναν φίλοι των Πειραιωτών στο Ελληνικό για να τον καλωσορίσουν.

Τον μετέφεραν σε ένα κότερο, μπήκε μέσα και τον περίμενε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είχε καλέσει και τους γονείς του Κρις Καλαντζή, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτα. Δεν υπέγραψε εκείνη την ημέρα, ζήτησε από…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr